Велосипедистът, чийто окървавен труп беше открит в канавка на международния път за Гърция, е бил глухоням. Мъжът е на 37 години и се казва Месут Мустафа.

Основната версия, по която работи полицията, е за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

Вероятно велосипедистът се е движел в средата на пътя и не е чул приближаващия зад него автомобил, който го е блъснал.

Разследващите продължават да издирват и свидетели на инцидента. Информация за преминалите в района автомобили ще се свали и от камерите край пътя, казаха от полицията.

Според водещата версия велосипедистът е бил пометен от пътуващ по посока на Гърция автомобил. Колата се движела с висока скорост, защото на мястото на инцидента има дълъг спирачен път.

Предполага се, че виновният шофьор е издърпал мъртвия велосипедист в канавката, където мъжът бе открит часове по-късно.

Счупеното колело пък било захвърлено на 20-ина метра в крайпътната ливада.

Месут Мустафа често използвал международния път за Гърция, за да се прибере в родното си село Горско Дюлево. То се намира в планински масив и пътят от Момчилград до него е доста стръмен, затова мъжът предпочитал да минава по платното за ГКПП Маказа.

"Не можем да проумеем какъв е бил този човек зад волана. Как може да блъснеш с автомобил някого и просто да го захвърлиш в канавката, а не да му помогнеш? Не казвам, че Месут не е имал вина. Той караше стар велосипед, не ползваше светлоотразителна жилетка, но не заслужаваше да му се случи такова нещо", казва пред "24 часа" кметът на Горско Дюлево Сезгин Ахмед.

В селото всички са в шок от смъртта му. Въпреки че бил глухоням, Месут бил трудолюбив и никога не отказвал каквато и да било работа. Най-често помагал на съселяните си в земеделието срещу дребни суми. Отделно от това се грижел за възрастните си родители.

Кадър: bTV

Велосипедист е загинал при пътен инцидент край КърджалиВременно движението по пътя към ГКПП "Маказа" е в една лента