30-годишен мъж е задържан във връзка с побоя над журналист в Поморие. До задържането му се стигнало, след получени от назначената ДНК-експертиза резултати, доказващи съпричастността му към извършеното деяние. Това съобщи на извънреден брифинг административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров.

Експертизата е извършена по следи, взети от палката, използвана при побоя. Резултатите са подкрепени и от косвени доказателства. Работи се по изясняване на мотивите за побоя, тъй като задържаният е отказал да даде обяснения. По думи на пострадалия Стоян Тончев, нападението било извършено от няколко души, а вероятната причина - негови журналистически материали. 

Продължават действията по установяване на самоличността на други лица, замесени в побоя. Задържаният 30-годишен мъж, който е криминално проявен и осъждан за кражби и грабежи, е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда при три утежняващи деянието обстоятелства - наличие на хулигански подбуди, нанасяне на побой по мъчителен за потърпевшия начин и деяние с особена степен на жестокост. Предстои прокуратурата да внесе искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Още новини четете ТУК

TNS.bg