Съдът реши: Йоан Матев остава за постоянно в ареста. Матев беше обвинен за убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина през 2015 г.

В зала адвокатът на обвиняемия поиска мярката му за неотклонение от "задържане под стража" да бъде изменена в по-лека. За пореден път поиска и отвод на прокурорите Тихомир Янчев и Зоя Манасиева, но съдът не прие искането им.

По време на делото стана ясно още, че според защитата и майката на Матев той е бил "натопен" и не е истинският извършител на деянието. Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Случаят с убийството започна да се разплита, след като съученичка на Йоан - Стефания, се свързва във Facebook с момче от кръга на убития Георги - Константин Малчев. На днешното заседание съдът разпита свидетели.

Показания даде и Божидар Шуманов, който е изготвил съдебно-компютърната експертиза. От думите му в зала стана ясно, че е засякъл разговор между Стефания Коларова и Константин Малчев.

При едно от заседанията адвокатите на Йоан поискаха делото да се прекрати и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено.

Йоан Матев намушкал Георги в Борисовата градина, за да му вземе джобнитеКриминалният психолог Мария Раданова разказа за признанията на по-малкия брат на подсъдимия

Нови разкрития по делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градинаПо случая е проверяван Патрик Първев, който осъден на 6 години затвор, че е пребил 3-годишния Енци