Иванка Ройдова не била "кървава", а "млечна". "Делото е много млечно - като за перото на Балзак!" Това заяви в съда адвокат Давчев, който е защитник на Иванка Ройдова - жената, обвинена за подготовката на 6 поръчкови убийства. 

При ареста на Иванка Ройдова полицията е конфискувала документи, с които жената е подготвяла попечителството върху фондовете. От СРС-тата става ясно, че Иванка е искала да се свърже с криминални лица, за да организира покушението срещу наследниците", заяви апелативния прокурор Андрей Атанасов. 

Днес Ройдова застана пред съда, където обжалва ареста си. Тя бе арестувана на 23 март в Брани поле, след като бяха разкрити ужасяващи детайли по готвено от нея покушение на цяло семейство заради наследство от четири и половина милиона долара.

Месец преди това е била получена информация от ДАНС за това, че жена на 66 години от пловдивско село иска смъртта на свои близки. В основата на престъплението е спор за имот. Тя искала да принудят брат й да подпише договор за прехвърляне на имот. За целта трябвало да бъдат убити и наследниците му - 6 души общо.

Войната е за наследството на американския милионер Георги Ройдов, който починал миналата година. Той оставил завещание и пълномощно на жената, която през последните години се грижела за него - Недялка. 

Адвокатът на Ройдова - Владко Мерджанов заяви, че нейно право е да си търси наследството и никъде в доказателствата не се говори за убийство или отвличане. В телефонните разговори Иванка обяснявала, че има тумор и той трябва да бъде изрязан. 

Според адвокат Давчев споровете между Иванка и брат й Стойчо не били за наследството, а за делата, които планирали срещу гледачката на починалия Георги Ройдов, която имала пълномощно за управление на фондовете.

"Тя да не е луда да мисли, че за 3 000 лева някой ще убие 6 човека", възмути се юристът. 

"Полицаят, който е работил под прикритие, ми се представи за адвокат от София. Той ми обеща да ми помогне с придвижването на документите по делото, което искаме да заведем срещу Недялка. Новото завещание, оставено от баща ми, е било изготвено 15 дни, след като той е получил удар и е бил неадекватен. Предишното завещание е било унищожено. Показах му документите, а той ми поиска 3 000 лева. Никога не съм мислила да унищожавам когото и да било от семейството, ние сме дълбоко свързани", заяви Ройдова в последната си дума пред съда. 

TNS.bg