Постоянен арест за сводниците от разбития канал за секс услуги в Пловдив. Както TrafficNews съобщи, трима мъже и една жена бяха доведени с белезници в съдебната зала. Магистратите разгледаха днес искането на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка спрямо четиримата съучастници.

Акцията на полицията бе в неделя след сигнал до пловдивската прокуратура. Арестите са извършени след спецоперация и разследване на Тина Ивайлова и екипа на GlasNews.bg и Нова тв. 

Медията ни научи, че двама от задържаните са транспортирали жените до клиентите им. Сводниците пък са съпруг и съпруга, като жената също предлагала тялото си на сексуални услуги.

Арестуваните след разбития секс канал в Пловдив, влязоха с белезници и качулки в съдаМагистратите решават съдбата на трима мъже и една жена

В мотивите си Съдът отбеляза, че макар и на ранен етап на разследването, от събраните в хода на разследването гласни и писмени доказателства, протоколи за оглед на местопрестъплението, както и протоколите на приобщени веществени доказателства, може да се направи извод, че четиримата са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност.

Съдът прецени, че е налице  реална опасност обвиняемите  да се укрият и да извършат друго престъпление, както и че предвид лошите характеристични данни на обвиняемите и сериозната завишена обществена опасност на деянията, най - адекватна мярка за неотклонение спрямо тях е вземането на най-тежката такава, а именно „задържане под стража“.

Разбиха канал за проституция в Пловдив, четирима са задържани