С белезници и качулки влязоха в съдебната зала днес арестуваните след разбития канал за секс услуги в Пловдив. Трима мъже и една жена са арестувани и са им повдигнати обвинения за сводничество. Акцията на полицията бе в неделя след сигнал до пловдивската прокуратура.

Арестите са извършени след спецоперация и разследване на Тина Ивайлова и екипа на GlasNews.bg и Нова тв. 

Магистратите решават дали да оставят арестуваните в ареста, но помолиха всички журналисти да напуснат залата, като делото ще се гледа при закрити варта. Причината е, че залата е твърде малка и няма как да се спазят всички противоепидемични мерки.

Медията ни научи, че двама от задържаните са транспортирали жените до клиентите им. Сводниците пък са съпруг и съпруга, като жената също предлагала тялото си на сексуални услуги

Униформени са „спипали” две млади жени, които са били повикани на адрес за предоставяне на сексуални услуги. Впоследствие са били задържани двама таксиметрови шофьори, които са ги превозвали до посочените места, както и мъж и жена - сводници.

Оказа се, че неофициално бизнесът проституция, макар и нелегализиран в страната ни, генерира милиони левове оборот месечно.

Видео от ареста вижте тук:

Разбиха канал за проституция в Пловдив, четирима са задържаниУниформени са „спипали” две млади жени, които са били повикани на адрес