Собственикът на частната линейка, която беше заловена преди два месеца с фалшиви регистрационни табели край Калояново, смята че е бил жертва на инсценирана акция от свой конкурент в бранша.

Според Иван Станчев, колегата му и конкурент в бизнеса Георги Георгиев е подготвил предварително акцията, тъй като днес истинските регистрационни номера от задържаната линейка, са намерени в автомобил собственост на  частната фирма "Евромед", която неофициално е свързана с Георгиев.

Припомняме, че служители на МВР иззеха линейка с фалшиви регистрационни табели на 22 май 2022 година на територията на град Хисаря. Специализираният автомобил и до този момент се намира на паркинга на районното управление в града. Линейката е била с номера на друго превозно средство, съобщиха тогава от полицията и е била спряна за проверка край гара Калояново. На водача бе съставен акт, тече и разследване по случая.

Иван Станчев се свърза с TrafficNews, за да разкаже какво точно се е случило тогава и как днес номерата са били открити в конкурентния автомобил.

„На 22 май тази година, около 18:00 часа бях спрян на Калояново от полицай Данчо Шапков, който ми поиска шофьорската книжка. Дадох му я и по нея той установи, че колата е нередовна. Само по шофьорската книжка, той установи, че линейката е крадена и е с фалшиви номера.  Влезе в полицейската кола, и след разговор по телефона, на 10-тата минута дойде Георги Георгиев – човекът, който е подал сигнала и взе да снима с телефона. След това се е обадил на моя шофьор и му казал „Видяхте ли как ви сготвих?”.

Видно беше, че Данчо Шапков има взаимоотношения с Георги Георгиев. После задържаха линейката в РУ Хисаря и до ден днешен се мотат и абсолютно нищо не се прави.

Днес сутринта, към 9 часа, по сигнал установихме, че номерата от линейката са в автомобил на Георги Георгиев – Ситроен Ксара.

Подадох сигнал до 112 и дойдоха от 2-ро районно. Първоначално дойде една патрулка, но Георги Георгиев отказа да отключи колата, след което МВР извикаха група и нямаше как повече да отказва. Иззеха номерата, а той се оправда, че тази кола не се кара от 2-3 месеца.

Установи се, че колата е заключена и няма щети по нея. Не е била разбивана, гледаха и камери.

Съответно той ме обвини, че аз съм инсценирал всичко”, разказа Станчев.

Медията ни научи, че наистина има иззети предмети от въпросния автомобил, които ще бъдат приобщени като доказателство към образувано досъдебно производство.

Станчев сподели и други нередности около Георгиев, за които е сигнализирал.

„Освен всичко друго, този човек си позволява да кара автомобили, които не са „специални”(медицински). Слага им сини буркани и обикаля, а когато види някъде радар им пуска светлините, за да може да се премахне превишената скорост. Няколко пъти съм сигнализирал на 112, но от там не взимат абсолютно никакво отношение”, сподели още той.

На въпрос дали ще подаде сигнал до прокуратурата, Станчев отговори „не”, защото е подал сигнал до министър Рашков, а той от своя страна е сигнализирал КАТ.  От там му се обадили да отиде да даде обяснения, а след това му казали, че ще изискат автомобила от Георгиев да го докара на преглед. „Това обаче е абсурдно, защото той спокойно може да свали бурканите преди да я закара”, смята Иван Станчев. „Така до ден днешен никой не отива на място да я провери и Георгиев си я кара”, допълни той.

Относно това дали линейката, с която беше спрян Иван Станчев е крадена, той отговори:

„След като минат експертизите и докладите на вещо лице ще се разбере и това, дали линейката е крадена. Тогава всеки ще си понесе последствията. Линейката си стои там отключена и чака”, допълни той.