Три изстрела са се чули от жилището на военния и неговата приятелка, които бяха намерени мъртви в Стара Загора. Като по първоначална информация именно мъжът е застрелял жената и после се е самоубил. Престъплението вероятно не е станало през вчерашния ден. Семейството на убитата не е успяло да се свърже с младата жена от два дни.

Убийството е станало вероятно с пистолет, притежаван от военнослужещия. Двамата са живели в апартамент на семейни начала. Първо мъжът е застрелял своята приятелка, след това се е самоубил. Предстоят експертизи, от които ще се разбере кога са възпроизведени те. Семейството има и дете, което по време на престъплението не е било в апартамента. Жената е била медицинска сестра, а мъжът - военен, работил е в инженерни войски в поделението в Стара Загора. 

Преди няколко дни мъжът е претърпял инцидент и е трябвало да бъде в болница, предаде Нова телевизия. Няма данни за това кога е излял и какво се е случило след това. 

Съседи на младото семейство коментират, че са нямали сериозни конфликти. 

Случаят е поет от Окръжна военна прокуратура в Пловдив. Версиите, по които работят разследващите са убийство от ревност, задължения или битови проблеми.

През днешният ден се очаква Военно-окръжната прокуратура да излезе със становище за това какви са мотивите, причините, какво се е случило, както и какво е оръжието, с което е стреляно.