Военният съд в Пловдив е наложил мярка „Задържане под стража“ на 41-годишен военен от Сливен, прегазил с колата си 80-годишна жена и избягал от мястото. Катастрофата е станала на 2 декември, когато капитан Стоянов – военнослужещ от военно формирование 46 700 – Сливен, се движел по път в района на с. Копринка, община Казанлък, с Пежо, съобщиха от прокуратурата.

Той не съобразил скоростта си с характера и интензивността на движението, блъснал възрастната жена, която се движела край шосето и я убил.

Веднага след това Стоянов избягал от местопроизшествието. Чак на 5 декември в канавка край първокласен път I-6, на около 200 метра западно от разклона за Копринка, е намерено тялото на старицата. При аутопсията е установено, че смъртта е настъпила в резултат на пътнотранспортно произшествие.

В рамките на проведеното разследване и издирване Стоянов е бил установен и задържан.

Военната прокуратура в Пловдив му е повдигнала обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата и е поискала от съда да му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на прокурора, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление, както и реална опасност Стоянов да извърши друго престъпление.

Разследването продължава.

Trafficnews.bg