Симулация на побой и предпоставка за сериозни инциденти - на това се натъкна гражданин на Пловдив през уикенда.

42-годишен мъж от ромски произход е бил забелязан да лежи на пътя, в близост до тротоара на кръстовището на бул. "Руски" и бул. "6-ти септември". Пловдивчанин спрял, за да му помогне, а пред него лежащият разказал, че металисти са го пребили. Подозрително било, че освен гипсирана ръка, мъжът нямал видими травми. 

При подаден сигнал към полицията, служители на 2-ро РПУ пристигнали на мястото на инцидента заедно с лекар, а след обстоен преглед се оказало, че мъжът няма охлузвания и е здрав. 

"Нямаше наистина никаква следа от досег с друг човек. Беше пиян със счупена ръка с гипс, но не и с някакви наранявания. Ясно е решил да вкара някой в беля или се е надявал някой да спре с колата, да го съжали, да му даде пари и цигари... ", посочи мъжът, който е подал сигнала. 

С положението си на улицата, мъжът е създавал голяма опасност от предизвикването на пътен инцидент, затова предупреждението в района важи и за всички шофьори. 

Оказва са, че мъжът е рецидивист симулант, който не прилага трика с побоя за първи път. Полицията неведнъж е посещавала сигнали, свързани с него.

Кардинално решение за такъв тип поведение обаче явно липсва.

Снимка: Фейсбук