Делото срещу Мария Димитрова – Карахристева, която преди 2 години блъсна млада лекарка на бул. „Пещерско шосе”, нарочвайки я за „нефилим” отново пропадна. Причината - ново забавянето на третата арбитражна експертиза.

Назначените вещи лица са депозирали молба до съда, че се нуждаят от по-голям срок, за да изготвят експертното решение. От молбата стана ясно още, че изследванията са извършени, но заключенията все още не са обобщени. Вещите лица са поискали срок за завършване на експертизата до 31 октомври, като евентуално ще могат да бъдат изслушани между 15 и 20 ноември. С оглед на това делото се отложи за 15 ноември.

Припомняме, че 48-годишната Мария е изправена на съд затова, че е нарушила правилата за движение по пътищата и умишлено е причинила средна телесна повреда на Петя Аргирова. Катастрофата стана на 30 юни 2021г. на булевард „Пещерско шосе”, като според онвинителния акт шофьорката нарочно блъснала 31-годишната Петя, а след това обвиняемата се е държала неадекватно нарочвайки жертвата си за сатанинско изчадие.

Делото срещу "убийцата на нефилими" забуксува, изходът - задънена улицаТрета експертна комисия ще решава дали Мария Димитрова-Карахристева е вменяема

Вещо лице си направи отвод по делото срещу „убийцата на нефилими”, съдът ревизира експертизатаПеторната комплексна експертиза стана четворна, без участие на рентгенолог

Изготвянето на трета-арбитражна експертиза по делото се наложи след като при предишните две бяха констатирани коренно различни оценки на експертите. С оглед на това страните поискаха от съда назначаването на трета – арбитражна експертиза, от която да се вземе заключително решение относно психичното състояние на Мария Димитрова-Карахристева.

В новото изследване трябваше да има вещо лице - рентгенлог и невролог, както и двама съдебни психиатри и един психолог. В последствие вещото лице рентгенолог си направи отвод, заради прекалена натовареност и отсъствие от работа поради здравословни причини.

Вещо лице си направи отвод по делото срещу „убийцата на нефилими”, съдът ревизира експертизатаПеторната комплексна експертиза стана четворна, без участие на рентгенолог

 

С оглед на това страните в процеса се съгласиха експертизата да бъде изготвена без рентгенолог, каквото е и препоръката на останалите вещи лица. След това съдът реши петорната комплексна експертиза да бъде ревизирана и да бъде назначена четворна такава, без лекар специалист по образна диагностика, като измени определението от предходното заседание.

От назначаването на арбитражната експертиза на 13 февруари изминаха повече от 8 месеца, а до изслушването на вещите лица забавянето ще достигне 10 месеца.

Разпитаха и последния свидетел от ПТП-то с блъснат „нефилим”, вижда ли се края на делото?Трета арбитражна експертиза ще решава вменяема ли е Мария Димитрова-Карахристева