Д-р Иван Димитров ще чуе своята присъда чак в края на септември. Днес трябваше да бъде сложен край на процеса срещу медика, обвинен в убийството на Жоро Плъха.

До пледиране не се стигна, а причината – липсващи веществени доказателства. Още преди обяд Окръжен съд разпореди същите да бъдат докарани от Второ районно в залата на съда, за да се предявят на страните.  

Минути след 14:00 часа обаче, само част от доказателствата бяха пред магистратите – якето на Джевизов, два телефона и флаш памет. Оказва се, че останалите кашони не са били открити, а домакинът на Второ районно, който отговаря за всички веществени доказателства, е в платен отпуск.

В залата бе служител на МВР, който заяви, че са се опитали да се свържат с домакина, но телефонът му е изключен. Само той знаел къде са ситуирани доказателствата по делото.

Именно поради липсата на вещите делото бе отложено. Това предизвика бурни реакции от близките на Жоро Плъха, както и от техния представител – адвокат Красимир Елдъров.

„Ще настоявам да бъде депозирано писмо до Второ районно, за да се поиска становище, кой отговаря за доказателствата, когато длъжностно лице е в платен отпуск. Защо заради едно лице, един тежък процес, започнал още през 2019 година, ще бъде за пореден път отложен”, попита адвокат Елдъров.

Ще бъде ли признат д-р Иван Димитров за виновен, ще разберем на 27 септември.

Припомняме, че днес медикът даде пълни обяснения по случая. Той оправда действията си със страха, че ще бъде убит от Плъха.

Д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Плъха: Бранех живота си, той искаше да ме заколиНе съм искал да убивам, а да се спася, заяви медикът пред съдебния състав