54-годишен мъж е починал след като е бил прострелян с ловна пушка. Инцидентът е станал в Чирпан. 

Жертва на стрелбата е Ангел Демирев, на 51 г., с прякор Стария Гагарин, от ромската махала в Чирпан. Мъжът е откаран в Спешния център в Чирпан, но вследствие на раните си е починал  Трагедията се разиграла в 15 ч. на 12 декември пред дома му на ул. „Кокиче” в квартал „Св.Св.Кирил и Методий-запад”, съобщава Чирпански новини. 

В полицията са се явили двама мъже - на 33 и 25 години, които заявили, че докато са пътували с лек автомобил "Мерцедес", преминавайки по ул. "Кокиче", между тях и 54-годишния мъж е възникнала престрелка, в следствие на която 25-годишният мъж е получил огнестрелна рана в дясната длан, те са простреляли 54-годишния с ловна пушка. 

Полицията е задържала предполагаемите убийци - К.М.И. и М.Т.М, иззела незаконно притежавано от тях оръжие - рязана пушка и пистолет, за който е установено, че е краден от къща в Дъбово.

18-годишната снаха на починалия мъж е предала доброволно  незаконно притежаван пистолет.

Сред допълнително привиканите в полицията да дадат т.нар. натривка е и общинският съветник от ДПС Ангел М., вероятен свидетел на драмата. Източници твърдят,  че по време на убийството в съседна улица също е имало стрелба.
„Резултатът между враждуващите ромски фамилии в махалата вече е 1:1:”, коментират запознати с ромските криминални традиции за отмъщение.

Ромската вендета е отмъщение за убития през лятото Митьо Мантата. 

Образувано е досъдебно производство. Двамата мъже са задържани първоначално за срок до 24 часа. Днес на 25-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение "задържaне под стража" за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Митьо Мантата, на 48 г., от ромската махала на Чирпан бе застрелян от упор, а за „по-сигурно” и намушкан с нож от трима роми. Трагедията се разигра на 7 август на пазара в Чирпан.  Засадата била устроена до автомивката на излизане от града в посока Пловдив, недалеч от циганската махала. Нападателите открили огън от упор и пронизали  циганина с десетина куршума.  Той със сетни сили и  допълзял до кафенето в автомивката. Тук обаче бил застигнат от  преследвачите и довършен с нож.  Синът му Исус се опитал да помогне на пострадалия, но бил намушкан в гърдите и получил куршум в рамото. 

Още по случая вижте ТУК!

Снимка: Бранимир Борев

TrafficNewS.bg