Най-късно след месец ще са готови екпертизите на Северин, обвинен в убийството на журналистаката Виктория в Русе.Това съобщи за TrafficNews.bg окръжният прокурор на града Георги Георгиев. 21-годишният обвиняем беше настанен в психиатрично отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч.

Обвиненията срещу Северин Красимиров са за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. След престоя си в ловешката болница вчера обвиняемият беше върнат обратно в русенския арест. Горгиев обясни, че в момента се заключението от психиатричната експертиза и след това ще се прецени с какви действия да се продължи към финала на разследването.

„В момента експертите работят по заключението и трябва да приключат най-късно до месец“ каза Георгиев.

По думите му се очаква досъдебното производство да приключи до няколко месеца, защото е към своя край. Убийството на 30-годишната Виктория Маринова беше извършено на 6 октомври. Тялото на жертвата беше открито в ранния следобед в обрасла разстителност край брега на Дунав.

Извършителят се издирваше четири дни. През това време в медийното пространство се появиха различни спекулации, че убийството е извършено заради предаване за разследваща журналистика, на което Маринова щяла да бъде водеща. На 10 октомври в Германия за убийството беше задържан Северин. Красимиров. Той живее в ромската махала в Русе. Северин направи пълни самопризнания за случилото се. След като бъдат готови психиатричните експертизи на Красимиров се очаква съдът да реши каква присъда да наложи на обвинения.