Току-що окръжният съдия Захарин Захариев наложи задържане под стража за 31-годишния Ангел Радичев. Така той отново ще бъде върнат зад решетките. "Заради вас сега отивам вътре", каза видимо ядосан Радичев на излизане от съдебната зала. Той бе арестуван на място в съдебната зала, където му щракнаха белезниците и го изведоха под конвой.

"Битката на закона с беззаконието следва да бъде безкомпромисна. Зачестилите случаи на насилие и саморазправа по пътищата следва да получат ясен знак от правораздавателните органи, че подобно поведение няма да бъде толерирано". Това заяви в Бургаската съдебна палата току-що окръжния прокурор Албена Банкова, пише 24 часа. Тя поиска мярката "домашен арест" за 31-годишния Ангел Радичев, който брутално заплаши със саморазправа шофьор на пътнически автобус на АМ "Тракия", да бъде изменена и Радичев отново да бъде върнат зад решетките.

Прокурор Банчева изтъкна характеристичните данни на 31-годишния карнобатлия, според които става дума за лице, незачитащо и погазващо законовия ред. Защитникът на Радичев, адв. Сабин Дучев обаче се позова на чистото съдебно досие на клиента си и на това, че до момента той помагал на разследващите и се извинил за инцидента.

Съжалявам за случилото се, каза пред съда Радичев.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg