Четирима ултраси са арестувани за нападението на клуба на ФК "Ботев" в Асеновград. Инцидентът, за който TrafficNews съобщи, е станал преди два дни. 

Над 15 маскирани младежи атакуваха клуба на феновете на Ботев в Асеновград, научи TrafficNews. Помещението, което се намира до ж.п гарата е сборен пункт на бултраси, които се събират вътре да гледат мачове.

Така и на 9 срещу 10 март през ноща. Запалянковците са се забавлявали до полунощ, като последни останали три момчета. Около 1:00 часа фен си е тръгвал от клуба, когато го връхлитат маскирани и въоръжени мъже. Младежът успял да се качи в кола и да избяга. Събралите се ултраси са нахлули и в помещението, в което е имало двама фена на Ботев. Последните са били нападнати и удряни. Хулиганите обаче не се задоволили само с това – те потрошили целия клуб, скъсали жълто-черните плакати, счупили два телевизора.

Полицията потвърди пред TrafficNews за нападението. Органите на реда са започнали разследване по случая и за броени часове четирима са били арестувани. По случая е започнато производство под наблюдението на прокуратурата под тепетата.

Арестуваните – мъже между 19 и 24 годишни от Пловдив. Двама от тях са криминално проявени. Те са били арестувани и преди за държане на дрога, грабежи и причиняване на телесна повреда.

TrafficNews разкри самоличността на трима от задържаните. Това са Георги Иванов, Георги Савов и Стефан Нетов. Съдейки от профилите им във Фейсбук, тримата са пловдивчани, фенове са на Локомотив. 

Георги Иванов

Георги Савов

Стефан Нетов

Медията ни се сдоби с кадри от атаката. От видеото се вижда яростта на някои от младежите, част от които са били въоръжени с бухалки. Те блъскат, ритат и удрят, докато двама чакат на пост отвън.

Ултраси нападнаха и потрошиха клуб на Ботев в Асеновград, двама фена пострадахаЧетирима пловдивчани вече са арестувани, част от тях са криминално проявени