Със счупени прозорци осъмнаха варненските централи на БСП и ГЕРБ, съобщава порталът на българските общини. С камъни са строшени две от витринните стъкла на централния офис на ГЕРБ на ул. „Сан Стефано“ в Морската столица.

Вандалският акт е извършен около 3 ч. през нощта. Камери са запечатали нападението, а записите вече са предадени на полицията. Случаят се разследва. Счупените витрини се подменят. Подобни посегателства противоречат на принципите на правовата държава, се изтъква в позиция на областното ръководство на ПП ГЕРБ - Варна.

Атака с камъни е имало през нощта и по сградата на градския съвет на БСП на ул. „Македония“ 33. Счупени са два от прозорците на първия етаж, а една от вътрешните щори е скъсана. Отпечатъци от каменните късове има и по стената на заседателната зала, която е осеяна със стъкла. За инцидента са уведомени органите на реда.

„Случката е неприятна наистина. Няма да коментирам има или няма политически мотив. По-лошото е, че през последната година омразата и разделението са превзели обществото, което води до всекидневни инциденти в цялата страна, до действия, които вадят на показ недотам добри черти у хората. Искам да вярвам, че ще успеем да преодолеем тази омраза, защото с нея няма как да вървим напред. Точно обратното“, коментира председателят на ГС на БСП Борислав Гуцанов.

Снимки: кмета.бг

Още новини четете ТУК

TNS.bg