37-годишен пловдивчанин е задържан за лихварство при операция на Икономическа полиция. Акцията е проведена на 14 април.Той е работил като кредитен инспектор към небанкова институция, но паралелно с това работел и за себе си. Лихвата, на която е работил мъжът, е била 10-15 %  месечно. 

Пловдивчанинът живеел в "Прослав" , където държал и денонощен магазин. Нонстопът действал и като "изнесен офис" , където клиентите на лихваря, носели месечните си вноски.  В магазина работели съпругата му и продавачка. Той приемал като залози срещу отпусканите суми записни заповеди, автомобили. 

Повдигнато му е обвинение за извършване на нерегламентирана банкова дейност , за периода 2018 - 2021 г. , като е отпуснал кредити на около 20 души на стойност 60 000 лева. Незаконните доходи, които е придобил са на стойност 80 000 лева. 

Ако има други пострадали, могат да подадат сигнали в Икономическа пролиция, призова зам. окръжният прокурор Галина Андреева. 

Лихварят е на 37 години, без криминални прояви. При обиска в дома му са открити записни заповеди, банкови карти с ПИНкодове,  бележник с имена на длъжниците и сумите , които са получили, съобщи директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. 

Пловдивчанинът е в ареста, предстои днес съдът да реши дали да бъде задържан под стража.