Един от готвачите в затворническата кухня е "уволнен" от работа , след като в стаята му открили мобилен телефон. Зъболекарят Александър Господинов, който излежава 5-годишна присъда за палеж на 3 коли, загуби работата си, заради незаконните контакти, които поддържал с външния свят. Господинов бе част от фалшификаторската банда, разбита преди няколко години в Пловдив, а причината да попадне зад решетките е ревността му, заради която подпалил мерцедеса на гаджето си. За Господинов се знае, че е един най-ловките подпалвачи в страната и му трябвали само няколко секунди , за да изпепели набелязаната кола. Той вече няма да работи в затворническата кухня. Зад решетките, работата се счита за екстра, тъй като по този начин намаляват присъдата си.

Наказание очаква и крадеца Ботьо Ботев, който е бил заловен при опит да внесе марихуана зад решетките. Той и съучастникът му отишли на дело в съда, а когато се върнали , бил претърсен основно. В дрехите му е открито пекетче с няколко грама марихуана.

Телефон и кило пържоли са намерени и в килията на Руслан Зархулев. След уволнението на зъболекаря Иван Еждик, който бе разкрит, че внася алкохол на затворници, в затвора текат масови проверки. Дисциплината е затегната, тъй като бяха направени няколко опита да бъдат внесени забранени вещества и телефони в килиите.

TrafficNews.bg