Установени са момичетата, били и тормозили ученичка от Раднево. Както TrafficNews писа, вчера в социалните мрежи бе разпространен клип на скандалната ситуация, който за кратко време предизвика широк обществен отзвук.

 

Ден по-късно кметът на радневското село Знаменосец Иван Славов съобщи, че малтретираното момиче е ученичка в СУ „Гео Милев“. По думите му жертвата живее само с майка си, била деветокласничка и от няколко дни спряла да посещава училище. Това било свързано с преживяния тормоз, заради който изпитва страх.

Припомняме, че в коментари под клипа запознати твърдяха, че за случаят на насилия е уведомено училищното ръководство. Последното обаче не предприело мерки, тъй като той не се е развил в училищния двор.

Насилие! Тийнейджърки удрят шамари и шутове на момиче - издало ги, че пушат треваПроявата им е заснета на клип, който по-късно се разпространи в социалните мрежи

По телефона директорът на училището Иван Боев обясни, че случаят е от началото на декември. В него участвали 5-6 момичета от девети и осми клас, като причината за тормоза над детето била нейна закана да съобщи на класната ръководителка , че момичетата пушат трева. Видеото пък било заснето от момиче със специални потребности, което го е разпространило в мрежата.

„Сигналът е бил подаден в местното РУ „Полиция“, разпоредена е била проверка с участие на експерти от отдела за закрила на детето. Очаквам проверката да приключи , за да вземем отношение и ние. За съжаление родителите стават прекалено активни, когато нещата прекипят, а преди това нехаят за поведението на децата си!“, коментира директорът Боев пред „Телеграф“. Той отрича тормозът над детето да е бил на етническа основа.