Граждански иск в размер на 100 000 лева предяви един от пострадалите по делото срещу Атанас Червенков – Райфъла Аргир Гяуров. Той е един от основните потърпевши, който беше намушкан с нож. Управителят на Медицински център "Хипоталамус" днес се яви в съда с адвокат Киро Николов, който само преди месец смени съдийската тога с тази на адвокат. "Назначени са други експертизи със същите параметри”, коментира адвокат Николов.

Делото срещу Червенков и останалите обвиняеми за пореден път зацикли, не му беше даден ход на днешното заседание. Причината за това се оказа липсата на няколко вещи лица. Оказа се, че намирането на дати, на които всички 12 адвокати на обвиняемите да бъдат свободни, е мисия почти невъзможна, тъй като голяма част от защитниците са си направили планове за летните отпуски. 

В залата за пореден път градусът на напрежението бе доста висок, а адвокатът на главния обвиняем, софийският юрист Илиян Василев, почти се нахвърли върху съдия Събчева, обвинявайки я, че извършва процесуални нарушения. Василев поиска да се назначи нова експертиза при други експерти, но съдът категорично отказа и насрочи следваща дата за делото на 10 май.

Още новини четете ТУК

TNS.bg