Тече процедура по освобождаването на Митьо Очите от длъжността консултант в "Аркус сигурност". Това заяви пред bTV Иван Владимиров, управител на фирма "Аркус сигурност", в която официално се води на работа Димитър Желязков, по известен като Митьо Очите.

"В нашата фирма няма бъдеще за него", каза Владимиров.

Несебърският престъпен бос ходил няколко пъти в Турция на лечение. Наскоро там му направили операция заради усложнения след престрелката през 2016 г.

"Той няколко пъти ходи до Турция, защото там му правеха операции, след като получи известни усложнения. Той отиде за консултация в болница, където ходеше през цялото време на лечението си. Нямам информация какво е станало в Истанбул.  Нямах представа, че е бил придружаван от Бенчо Бенчев", каза управителят на "Аркус", която е собственост именно на Бенчев.

Владимиров е бивш полицай. Той е бил шеф на районни управления и на сектор "Криминална полиция" в Бургас.

"Негов познат ми предложи да го взема на работа, защото огромна дейност от работата ни е свързана с много връзки, каквито той определено има. Аз не му знаех контактите и връзките, докато не видях резултат. Аз се познавам с него от близо 20 години, но не сме имали контакти от поне 15 години след като сме се запознали. Аз се пенсионирах 2004 година и не го бях виждал до 2016 година. 

Работата с него е като с всички останали служители. Неговите задължения основно бяха за намиране на обекти, които да вземам под охрана. Заплатата е уговорена предварително", обясни Владимиров, но не посочи заплатата.

Той уточни, че не са верни твърденията, че е имало притискане и заплахи срещу хора и фирми.

В отговор на въпрос кой е човекът, който е предложи Митьо Очите, Владимиров отговори:

"Този познат не е личност, която представлява интерес".

Иван Владимиров обясни, че е бил морален и честен полицай, а отношението му към престъпниците винаги е било като към всеки човек.

"Аз уважавах достойнството им и така се държаха и те с мен", твърди той.  "Преди имаше цяла служба, която търсеше работа на хора, които са излезли от затвора. Не виждам каква е пречката, след като е изтърпял наказанието си, да започне работа", каза още Владимиров, обяснявайки как е наел на работа човек, който се е самопровъзгласил за лидер на престъпна група, която разпространява наркотици. 

Преди време Димитър Желязков излезе пред съда и обяви, че той е назначил шефа си, след като го е "откраднал" от друга охранителна фирма. Иван Владимиров е убеден, че Очите не е казал това и че именно той е шефът, а не Димитър.

За зърнения бос Бенчо Бенчев Иван Владимиров твърди, че бил "щедър човек". На въпрос дали е бил в помощ на социалистическата партия, отговори, че е бил "в помощ на хората".

"И да е помагал на политици, не е възможно да съм в течение", каза Владимиров.

Той уточни , че фирмата "Аркус сигурност"- Бургас има близо 300 служители и отказа да каже колко обекти охранява фирмата му.