Митьо Очите остава в ареста

Просто трябваше да ми дадат една призовка и щях да се явя, заяви Желязков пред съда

София 16.02.2019 19:00 2846 0
Митьо Очите остава в ареста

„Просто трябваше да ми дадат една призовка и щях да се явя. Не беше нужно да ме издирват. Отидох на преглед в Турция и ме арестуваха там. В турски арест 54 човека лежахме на 20 легла и по земята”, бяха последните думи на Димитър Желязков – Очите пред съда, където се гледа мярката му за неотклонение. Той поиска домашен арест.

За подобна мярка настоя и защитникът му Илиян Василев. Според него във всичките 80 тома няма конкретика, а само коментари и предположения.  Той изтъкна фактът, че никога не е намирана дрога у подзащитния му.

„Някакви хора са ходили и са казвали “плащайте, ние идваме от името на Митьо Очите”. Как доказваме, че изобщо Желязков ги е познавал тези хора? Желязков никога не се е укривал, никога! Това, че не му е връчена призовка, защото той е отишъл да се лекува в Турция, означава ли че е укривал? Излиза през Гърция, след няколко дни отива в Турция. Това е било предварително известно, че той ще пътува. Ако законът беше спазен, той нямаше да бъде обявен за издирване, защото не се крил.  Аз искам домашен арест”, бяха част от думите на адвокат Василев.

Той допълни, че няма как  клиентът му да повлияят на свидетелите, тъй като голяма част от тях са защитени и вече разпитани пред съдия.

В крайна сметка съдът остави без уважение искането на Желязков за по-лека мярка. Магистратите постановиха „задържане под стража” спрямо него, макар по думите им няма данни Очите да е искал да се укрие.

Според тях има обосновано предположение за авторството на деянията, за които е обвинен и има реална опасност от извършване на друго престъпление. Няма за момента изготвена експертиза, която да показва, че Желязков не може да остане в ареста.

 

Митьо Очите е изнудвал с години траурните агенти, искал им по 150 лева на погребение ВИДЕООт спецпрокуратурата отказаха да коментират ролята на бивщия общински съветник – Бенчо Бенчев

 

Акценти

Изпрати новина