Минути след пристигането си в следствения арест, Димитър Желязков – Очите е бил прегледан от медицинско лице, това каза пред медиите прокурор Евгения Станкова.

„В 23 и 30 е направен медицински преглед на Желязков и в момента очакваме по факса, да бъдат изпратени резултатите, за да се представят пред съда. Ние не сме обсъждали здравословното състояния на задържания, а фактите и обстоятелствата около обвинението”, заяви прокурор Станкова.

Спрямо Митьо Очите са повдигнати обвинения за ръководене на  организирана престъпна група, която се е занимавала с палежи, разпространение на наркотици, нанасяне на леки до средни телесни повреди на хора, които не са искали да участват в групата. 

"Имаме и обвинение за изнудване над търговци в градовете Бургас, Слънчев бряг и Ямбол и по-конкретно заплащане на такса „Спокойствие”. Обвинение има и за завладяване на погребалния бизнес в Бургас и областта. В рамките на 3 години е изнудвал собствениците на тези услуги, като е искал по 150 лева на погребение”, заяви пред наш репортер прокурор Калин Близнаков.

От спецпрокуратурата отказаха да коментират ролята на бивщия общински съветник – Бенчо Бенчев, както и дали в бъдеще ще има и други привлечени, като обвиняеми по това производство. Едно обаче е сигурно – сочен за лидер на престъпната група е  Димитър Желязков.

Очаква се около 17 и 30 часа заседанието да продължи. Припомняме, че екип на "Спешна помощ" бе повикан, за да прегледа Димитър Желязков.

 Митьо Очите, който едва преди няколко часа беше екстрадиран на българска почва, бе докаран от следствения арест, където според адвоката му не му е оказана медицинска помощ. 

"Той кърви, в момента! Искаме веднага да бъдат направени прегледи, защото кърви и сега. Желязков има кървене от вътрешни органи”, за това настоя защитникът на Желязков - адвокат Илиян Василев минути, след като влезе в съдебната зала.

Викат линейка за Митьо Очите в съда! Желязков кърви, твърди адвокатът му СНИМКИ и ВИДЕОПритеснявам се само за здравето си, пророни Димитър Желязков