Ултрасите, пребили със столове и маси младежи в пловдивска кръчма, вече с присъди

Мелето било прекратено от собственичката на заведението, която се разкрещяла, че ще повика полиция

Район „Източен“, Пловдив 20.09.2020 22:00 27836 5
Ултрасите, пребили със столове и маси младежи в пловдивска кръчма, вече с присъди

Младежите, сътворили зверското меле в заведение, намиращо се в пловдивския квартал „Изгрев”, се сдобиха с присъди.  Боят стана в следобедните часове на 31 август миналата година в ресторант „Метронома” на улица „Вратцата”.

Припомняме, че на въпросната дата в града под тепетата се проведе градското дерби между отборите Локомотив и Ботев. Компания от шест младежи са се събрали да пият в ресторант „Метронома”. Те били фенове на един от пловдивските футболни  клуба. Решили да подгреят в заведението преди мача на стадион Лаута.  Младежите се забавлявали, пеели, но в един момент в ресторанта нахлула група маскирани мъже и без да кажат и дума започнали да нанасят удари по младежите.

„Ударите бяха жестоки – ритници и юмруци, блъскане, бутане. Маси и столове хвърчаха по момчетата. Потрошиха целия инвентар. Повикахме полиция, но маскираните избягаха”, разказа тогава пред наш репортер майката на собственичката на ресторанта.

Меле в пловдивска кръчма! Маскирани пребиха група младежи, потрошиха маси и столовеНай-вероятно боят е бил между фенове на двата пловдивски тима, часове преди дербито

Едно от момчетата е било ранено и кървяло. Побойниците са били с маски с изключение на двама или трима. Те са дошли от улица „Лотос”. Били са с три автомобила, които паркирали до оградата на близкото училище.

Мелето било прекратено от собственичката на заведението, която се разкрещяла, че ще повика полиция. Тя не видяла лицата на голяма част от мъжете, тъй като носели маски и шапки. Въпреки това трима не били маскирани. Именно тях са разпознали органите на реда, след като стопаните на „Метронома” им предоставили записи от камерите.

Мъжете били издирени и срещу тримата започнало производство, а останалите не са идентифицирани, за да им се потърси наказателна отговорност. Не след дълго им бил предявен и обвинителен акт за хулиганство.

Преди дни побойниците се изправили пред съда. Те се признали за виновни и само за ден се сдобили с присъда. Футболните фенове са освободени от наказателна отговорност и глобени с административна санкция глоба в размер на 1000 лева.

Oще за мелето може да видите във ВИДЕОТО:  

 

 

 
Изпрати новина