Зверско меле е станало в събота вечер в заведение, намиращо се в пловдивския квартал „Изгрев”.  Боят е станал в следобедните часове в ресторант „Метронома” на улица „Вратцата”.

Компания от шест младежи са се събрали да пият. Те били фенове не един от пловдивските футболни  клуба. Те решили да подгреят в заведението преди пловдивското дербина стадион Лаута.  Младежите са се забавлявали, пеели, но в един момент в ресторанта, нахлула група маскирани мъже и без да кажат и дума започнали да нанасят удари по младежите.

„Ударите бяха жестоки – ритници и юмруци. Блъскане, бутане. Маси и столове хвърчаха по момчетата. Потрошиха целия инвентар , мебели и маси. Повикахме полиция, но маскираните избягаха”, разказа пред наш репортер майката на собственичката на ресторанта.

Жената е била първа смяна на работа. Тя е посрещнала групата младежи, които били от квартала. Малко по-късно си тръгнала, но била повикана отново от дъщеря си. На място разбрала за боя.

„Едно от момчетата е било ранено и кървяло. Побойниците са били с маски с изключение на един. Те са дошли от улица „Лотос”. Били са с три автомобила, които паркирали до оградата на близкото училище”, разказа още жената.

Продавач от близката зарзаватчийница видял колите, но не успял да запомни регистрационните номера. Видял единствено група бягащи мъже, които се качили в колите си и побягнали в посока Преспите.

„Надяваме се някой да разпознае младежа без маска. Щетите по заведението са за стотици левове. От полицията иззеха камерите, разпитваха потърпевшите и нас. Търсим съдействие от хората, за идентифицирането на побойниците”, заяви още майката на собственичката.

От полицията съобщиха за TrafficNews, че към този момент не са идентифицирали групата маскирани мъже. Работата по случая продължава и са предприети активни действия по разкриване на самоличностите на побойниците.

 Хора от района заявиха, че най-вероятно е сблъсък между фенове, тъй като песните на момчетата от заведението са огласяли половината квартал. Именно футболните страсти са отключили агресията.

Oще за мелето може да видите във ВИДЕОТО: