Два джипа Q7  са били откраднати само за месец в квартал "Кършияка", разбра репортер на TrafficNews.bg.

Едното лъскаво возило е притежание на университетски преподавател от Пловдив, който живее в близост до училище "П.К.Яворов".

Второто ауди  е било откраднато пред дома на бизнесмен в същия район, до Френската гимназия, преди две седмици. Мъжът разказва, че в нощта на кражбата не е чул нищо и никой не е видял крадците. Кражбата се случва преди седмица пред дома на семейството. 

„Към 8 часа се прибрах от работа. По принцип си държа документите в колата, но тъй като щях да пътувам в чужбина си ги взех, за да съм сигурен, че нищо важно не забравям. До 12-1 часа гледах телевизия и преди да легна излязох на терасата и видях, че колата си е на мястото.В 8 сутринта автомобилът вече липсваше. Вътре имаше само скъпо бебешко столче. Повиках полиция. Според тях кражбата е станала около два часа през нощта. Те смятат още, че това е организирана група, които крадат луксозни автомобили от цялата страна”, коментира собственикът на аудито.  

Той споделя, че всеки ден минава един и същи маршрут от работа до вкъщи, а колата никога не е спира на друго място освен на паркинга пред блока, в който живее. Няма наблюдения да е бил следен или съмнителни лица да се навъртат около колата.

До момента няма подробности или развитие около случая с откраднатата кола, споделя потърпевшия.

И двата автомобила са с дизелови двигатели. Една от версиите е, че джиповете са откраднати, с цел искане на откуп от собствениците. Другата е , че са изкарани от страната с фалшиви номера.

Общата цена на откраднатите автомобили възлиза на около 100 хиляди лева.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg