Канал за трафик на хероин е разбит при операция на пловдивската полиция, научи TrafficNews.bg. Трима трафиканти са в ареста, а при акцията са открити близо 1,5 килограма наркотик, потвърдиха от Окръжна прокуратура.

Каналът е бил под наблюдение от няколко месеца и след сигнал за нова доставка, полицаи от Пловдив и София са ударили наркодилърите. 55-годишен турчин е задържан по време на сделка с жена от Пловдив в района на Централна гара. При обиска у мъжа е открит близо половин килограм  кафяво прахообразно вещество, което след анализ се е оказало хероин с високо качество. Последвала е и акция в софийски хотел, където наркоченгетата са открлили още 1 кг хероин. Задържана е собственичката на хотела.  

Тримата са в пловдивския арест с мерки за неотклонение 72 часа задържане под стража. Утре предстои да им бъдат поискани постоянни мерки за неотклонение. 

Операцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура Пловдив, като в нея са участвали полицейски служители от Криминална полиция, Специалните полицицейски сили и столични полицаи. 

Хероинът е внесен от Турция. Каналът е минавал през Пловдив. Дрогата вероятно е била за вътрешния пазар. Доставната цена на килограм хероин е 10 000 евро от Турция до България. По цени на съдебната система заловеното количество е за близо 80 000 евро.

Още новини в ЕМИСИЯТА на ТРАФИК ТВ

TrafficNews.bg