41-годишният Иван М., по известен с прякора Слънцето, е бил задържан при специализирана полицейска акция в Слънчев бряг. Тя е била подготвяна от няколко седмици. Била е събрана достатъчно информация, включително и със СРС-та съобщават запознати. Арестите са извършени в петък, но се пазят в тайна.

Заедно със Слънцето в ареста са прибрани поне 5 човека. Данните са, че те са се занимавали с пласиране на дрога основно в курорта, но и на други места по крайбрежието, пише 24 часа. Местните криминалисти са получили информация за гастрола на групата на Слънцето още в началото на лятото, но е било необходимо време, за да натрупат повече информация. Едва ли е случайно, че за реализация е избран момент, в който в Бургаска област бе и главният секретар на МВР Георги Костов. Точно в петък той се срещна с представители на местните власти в Малко Търново, после е забелязан и в Бургас.

Операцията е проведена при много строга секретност, Слънцето и компания въобще не се очаквали да бъдат задържани. Най-вероятно случаят ще бъде поет от спецпрокуратурата, тъй като се смята, че бандата има типичните белези на организирана престъпна група с лидер и йерархична структура.

Според криминалисти Иван М. е сред най-опитните дилъри в страната. През 2009 г. при специализирана акция в София бе разбита наркомрежа в столичните квартали “Надежда”, “Връбница” и “Свобода”, за организатор на която се смяташе именно Слънцето.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg