Съседите на убитата в столичния квартал Дианабад Розета Цанкова са чули виковете й за помощ, но никой не е откликнал. Нито пък е позвънял на телефон 112 в часовете след трагедията на 10 март.

Затова и тялото й беше открито едва два дни по-късно от нейни колеги. Това стана ясно по време на заседанието на Софийския градски съд, който остави за постоянно в ареста обвинения за жестокото убийство син на жертвата. 42-годишният Радослав Москов пък викал "умираш, а, умираш", докато мушкал майка си с кухненския нож. Криминалистите преброили над 15 удара в тялото на 64-годишната жена.   

Синът на Цанкова има криминални регистрации, бил е и осъждан, но вече е реабилитиран. Често имал сериозни спорове с майка си заради редовното пиянство, карали се и за пари. Розета дори е теглила кредит заради него, за да го издържа.

Съседи пък разказали, че често намирали мъжа да спи на стълбището във входа, защото бил толкова пиян, че не можел да се качи до семейния апартамент.

Съдът реши, че Радослав има шанс да се укрие и да извърши друго престъпление и заради това трябва да остане в ареста. Мъжът няма постоянен адрес, често е нощувал навън или в хотелски стаи. Когато пиел ставало особено агресивен. Във фаталната неделя отново бил солидно почерпен, когато се скарал с майка си. Пред съда Радослав промълви само, че няма какво да каже. 

Синът на Розалина я намушкал 15 пъти, после отишъл в хотел42-годишният мъж бил пиян, когато извършил убийството в Дианабад