Розалина Цанкова от столичния квартал Дианабад е била убита с близо 15 удара с нож от нейния син. Престъплението е извършено най-вероятно вечерта в неделя. 42-годишният извършител се е криел в хотел, но е задържан. Това стана ясно от изявление на градския прокурор на София Емилия Русинова. 

Сигналът в СДВР е подаден на 12 март от съседи, след като колеги на починалата са я потърсили, тъй като не се явила 2 дни на работа. 

"Събраните към настоящия момент доказателства категорично сочат, че нейният син е извършил това жестоко криминално престъпление", обясни прокурор Русинова.

По думите ѝ от събраните доказателства става ясно, че най-вероятно смъртта е настъпила в резултат на травматична кръвозагуба.

"Установено е, че са нанесени около 15 прободно-прорезни рани в областта на гръдния кош и корема. Има такива рани и по лицето и защитни по ръцете. Това, което сме установили към настоящия момент е, че деянието е извършено след употреба на алкохол от страна на обвиняемия и възникнал конфликт точно по повод употребата на алкохол", каза още Русинова.

Синът на Розалина е задържан за 72 часа, а утре ще бъде изправен пред СГС с искане от страна на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно "задържане под стража".

По думите на прокурор Русинова 42-годишниуят мъж има криминални регистрации, но не е осъждан. Има данни, че е водил и скитнически начин на живот.

Пред TrafficNews.bg съседи на 64-годишната жертва разказаха, че синът й често е изчезвал за дни, а понякога пиян се е заключвал в апартамента и майка му е трябвало да се подслонява при комшиите.

Нож в гърдите след семеен скандал в Дианабад ВИДЕОРозалина и синът й редовно се карали заради тежкото му пиянство