Убийството заради две овце в Асеновградско отива във ВКС

Апелативен съд потвърди присъдата на Ивелин Андонов

Община Асеновград, Пловдив 07.02.2021 21:00 3471 2
Убийството заради две овце в Асеновградско отива във ВКС

Още едно дело за убийство, приключило с присъда на втора инстанция в Пловдив, отива във ВКС. Ивелин Андонов, осъден за посегателството над пастир в асеновградското село Козаново преди три години, обжалва присъдата си пред висшите магистрати.

TrafficNews научи, че преди две седмици Апелативен съд излезе с решението си, след като Ивелин бе депозирал жалба за отмяна на първоинстанционната си присъда. Припомняме, че мъжът бе признат за виновен и получи 15 години затвор.

Апелативен съд – Пловдив е потвърдил наказанието спрямо Ивелин Андонов.

15 години затвор за козаря Ивелин, пребил до смърт пастира си заради две овце край Асеновград

Убийство заради две овце

36-годишният фермер Ивелин отглеждал стадо овце и наел Георги да му ги пасе. В края на март 2017 година Георги се прибрал и шефът му установил, че 50 овце от стадото липсват. Вдигнал скандал и натирил овчаря да търси животните. В крайна сметка двамата открили останалата част от стадото, но две от овцете не успели. За зла участ на Георги и двете овце били бременни. Ивелин беснял и се нахвърлил върху работника си. Побоят бил жесток, Георги изпаднал в безсъзнание. 

Тъй като Ивелин не за първи път посягал на овчаря, останалите работници във фермата не сметнали за необходимо да потърсят лекарска помощ. Оставили го в стаята му, като се надявали да се съвземе. На следващият ден обаче зетят на собственика видял, че състоянието на Георги се влошава и го откарал в болницата. Там обаче пастирът починал.

По тялото и главата на Георги съдебните медици преброили над 40 удара. Овчарят е живял близо 48 часа след касапницата. Лекарите, които са оказали помощ на починали, са разказали, че всичките му ребра са били счупени. Той е имал рани и кръвонасядания и по главата. Освен това, при аутопсията е установено, че мъжът е получил пневмоторакс - натрупване на въздух в плевралната кухина.

Коч ли е пребил до смърт пастира край Пловдив? Осъденият Ивелин настоява, че е невиненПредстои магистратите да решат дали да потвърдят присъдата му

Веднага след решението на Апелативен съд, Ивалин чрез защитника си е подал жалба до Върховният касационен съд. В молбата си отново е заложил на версията за невинност. Само преди три дни документите по случая са били входирани във ВКС, научи TrafficNews. 

Припомняме, че още няколко знакови дела са предадени на компетенцията на ВКС.

Жестокото убийство на Милена влиза във ВКС! Илиян Рангелов иска нов рестарт на делотоПреди Нова Година соченият за убиец получи 15 години затвор

Делото за убийството на доцента в Пловдив отива във ВКС, извършителят - с намалена присъдаАпелативните съдии също признаха за виновен Илия Стоичков

Изпрати новина