Убийството, което в края на 2022 година разтърси Куклен, вече влиза в съдебна фаза. Днес беше направен опит да се даде старт на делото, но голяма част от близките на загиналия мъж не присъстваха в съдебната зала. Ключово се оказа отсъствие на брата на жертвата, който е роднина от първа линия и не е бил редовно призован за днешното заседание.

Това даде основание на страните да поискат отлагане на делото и на практика разпоредително заседание не успя да стартира.

Подсъдим е 49-годишният Мариян Паскалев, който умишлено е умъртвил 55-годишния си братовчед Ламбри Лятев. Обвинението срещу по-младия мъж е за извършено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Ако бъде признат за виновен Паскалев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Припомняме, че до инцидента се стигна на 29 декември 2022 г. Двамата мъже са роднини и живеели в съседни къщи в Куклен. Често си гостували и употребявали алкохол, като понякога се карали за дребни неща, както се случило и в деня преди убийството - 28 декември 2022 г.

Тогава Паскалев обвинил жертвата, че е разбил вратата на къщата му и е взел от ракията му. На следващия ден около 20:00 ч., след като се прибра и пил алкохол, Паскалев решил да потърси обяснение от Лятев заради ракията. Отишъл в къщата му, където между двамата възникнал скандал. Паскалев започнал да му го удря и рита по главата и тялото, завлякъл го извън къщата и продължил да го бие. След това го изоставил в безпомощно състояние, прибрал се в дома си и продължили да пие.  По-късно роднина на Ламбри подал сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта му.

Според обвинителния акт Паскалев е нанесъл множество силни удари с юмруци и крака по цялото тяло на жертвата, които са довели до черепно-мозъчна травма, коремна травма и гръбна травма със счупване на множество ребра. Вследствие на тях 55-годишният Ламбри Лятев е загинал.

В съдебната зала стана ясно, че по-голямата част от близките на убития не желаят да присъстват като страни и по-делото и няма да се конституират като частни обвинители и граждански ищци в процеса. Единствено Димитър Лятев, един от синовете на убития, е предявил иск за 3000 лева, за направените разходи за погребение и 100 000 за нанесените неимуществени вреди.

За следващото заседание на 7 март, съдът ще направи нов опит да призове братът на загиналия на известните по делото адреси.

Пиянската свада с убийство в Куклен: Предават на съд извършителяТой е убил жертвата си по особено мъчителен начин и с особена жестокост

Мъжът, убил братовчед си след запой в Куклен, остава в арестаОбвиняемият е нанесъл множество смъртоносни удара на жертвата

Мариян бил много пиян, когато пребил до смърт братовчед сиСъдът го остави в ареста за постоянно

Пиянска свада между братовчеди- причината за убийството в КукленТялото на загиналия е намерено в двора на имота, който обитава