Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт срещу 49-годишния Мариян Паскалев, който е предаден на съда за това, че на 29 декември 2022 г.,в  Куклен, умишлено умъртви 55-годишния Ламбри Л..  Деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Инцидентът е станал, след като Паскалев и Ламбри се познавали и живеели в съседни къщи в  Куклен. Те често си гостували и употребявали алкохол. Понякога се карали за дребни неща, както се случило и на 28 декември 2022 г.

 Тогава Паскалев обвинил жертвата, че е разбил вратата на къщата му и е взел от ракията му. На следващия ден около 20 ч., обвиняемият се прибрал в дома си и употребил алкохол. Решил да потърси обяснение от Ламбри заради ракията. Отишъл в къщата му, където между двамата възникнал скандал. Паскалев започнал да му нанася силни удари с ръце по главата и тялото, завлякъл го извън къщата и продължил да го бие.  След това обвиняемият изоставил пострадалия в безпомощно състояние, прибрал се в дома си и продължили да употребява алкохол.  По-късно роднина на Ламбри подал сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта му.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Мъжът, убил братовчед си след запой в Куклен, остава в арестаОбвиняемият е нанесъл множество смъртоносни удара на жертвата

Пиянска свада между братовчеди- причината за убийството в КукленТялото на загиналия е намерено в двора на имота, който обитава