След фалстарта на делото за убийството на митничаря Дребчев, днес се очаква процесът да започне отново. Преди два месеца делото изненадващо бе прекратено и върнато на прокуратурата. Причината е, че адвокатите на обвиняемите поискаха прецизиране на обвинителния акт.

Дребчев, старши инспектор в отдел "Икономически режими" в митницата в Пловдив, бе застрелян с един куршум в гърба на 13 юни 1999 г. Килърът го изненадал пред блок 131 в ЖР "Тракия", когато мъжът се прибирал в дома си.

Бившият кмет на Съединение Евгени Маринчешки, загинал при мистериозна катастрофа на автомагистрала "Тракия" преди три години, е посочен като един от подбудителите на убийството на митничаря Георги Дребчев, се твърди в обвинителния акт на прокурора Георги Пенев.

Прокуратурата обвинява 49-годишния Божидар Атанасов за пряк извършител, а за посредник е посочен Иван Карабелов /45/ от Съединение. Смята се, че по онова време той занесъл парите, за да бъде изпълнена поръчката. Той е подбудител и помагач, твърдят от прокуратурата. 

Очаквайте подробности от съдебната зала!

TrafficNews.bg