По-вероятно ми се струва, че при убийството на бизнесмена Александър Антов не става въпрос за бизнес интереси, а става въпрос за по-друго ниво.  Когато се говори за мотиви, трябва да се обхване целият жизнен път на човека. Без да се подценява бизнесът му, е по-малко вероятно е това да е причината.

Така Ботьо Ботев, бивш шеф на служба "Убийства" в националната полиция, коментира в предаването "Тази неделя" по Би Ти Ви разстрела на собственика на модна къща "Агресия" късно в петък вечерта.

Според него трябва да се прецени дали в България изобщо има човек, който може да наследи модния бизнес на Антов, при който се изискват определени специфични качества.

Тук именно е интересно каква би могла да бъде мотивацията. Аз не обичам да давам прибързани изводи, но странното е, че бизнесът му е особен, трябват определени специфични качества. Когато се извършва подобно убийство, трябва да има цел, заяви Ботев.

Ботев лансира и една хипотетична възможност - целта на убийството на Антов едно денонощие след показния разстрел на висаджията Веселин Стоименов е да бъдат разкъсани силите на МВР. Подобна практика имало в световен мащаб. 

Един изключително скромен човек, мъдър, щедър, не говори много, но обмисля всяка своя дума. Помагал е на много хора. Обличаше елита на България - така модният специалист и преподаватели проф. Любомир Стойков определи убития собственик на модна къща "Агресия".

Двамата се видели за последно преди по-малко от 2 месец, малко след кончината на Мария - съпруга на Антов, която починала след битка с рака. Антов неотлъчно се грижил за нея две години. 

Направих всичко възможно и повече, но, уви, промълвил Антов на проф. Стойков при последната им среща.

Oще новини ТУК

TNS.bg