Сливенският окръжен съд остави в ареста 28-годишния Димитър Иванов, обвинен в убийството на 15-годишната Симона. Мъжът уби ученичката в двора на училището й и рани още един мъж и психоложката на гимназията, съобщи бтв. Двамата са приети в болница. Нападателят се простреля с газов пистолет и също беше приет за лечение.

Срещу задържания са повдигнати две обвинения - за предумишлено убийство с особена жестокост и опит за убийство на други двама души. Служебният защитник на обвиняемия адвокат Христо Христов заяви, че подкрепя исканата мярка с оглед безопасността на Иванов както заради лабилното му психическо състояние, така и заради обществените нагласи.

Според адвоката в събота, след като му е била оказана медицинска помощ, Иванов е опитал да се самоубие и лекарите са предприели мерки, за да осигурят неговата безопасност. По думите на защитника Димитър Иванов е психически лабилен и непрекъснато плаче.

Дал е показания пред разследващия прокурор, но подробности от разпита не могат да бъдат оповестени. Димитър е подписал декларация, че не желае да бъде сниман и интервюиран от медиите. Мярката му за неотклонение се гледаше при закрити врата по решение на съдията.

Защитата има право да обжалва мярката в тридневен срок пред Бургаския Aпелативен съд.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg