Убиецът от Ботевград Людмил Аяров се е прибрал в семейния апартамент и е сложил край на живота си, веднага след като е намушкал смъртоносно съпругата си Камелия. Той е взел една от двете законно притежавани ловни пушки и се е застрелял в устата.  На полицията й обаче са й трябвали близо 10 часа, за да стигне до трупа на убиеца. При влизането в жилището, което било заключено, униформените са използвали робот, защото са знаели, че 43-годишният Людмил е въоръжен. За залавянето му освен полицаи в Ботевград е и пристигнал и спецотряд от СОБТ.

Подробности около престъплението бяха огласени на брифинг от окръжния прокурор на София Наталия Николова. Тя обясни, че жертвата Камелия Аярова е била намушкана три пъти, като фатален се е оказал ударът във врата й.

"Констатирани са 3 прободни рани, първата е в гръдния кош, втория удар е в областта на шията, като посоката е рязко отгоре надолу, третият удар, който е смъртоносен, е отстрани на гръдния кош, отляво-надясно, почти хоризонтално, леко отгоре-надолу. Пронизал е изцяло белия дроб и лявата камера на сърцето.

Жертвата е починала около 2 минути след този удар", каза прокурор Николова.

Тялото на 37-годишната жена е намерено близо до шивашкото ателие, в което тя е работила. Предполага се, че в него е избухнал и скандалът между съпрузите, завършил с бруталното убийство около 17,30 часа, което остави сираци момиче на 14 години и момче на 9. Според свидетели по-голямото от децата било близо до мястото на убийството, но в последния момент било спряно, за да не види ужасяващата гледка на майка й, паднала в локва кръв.

 

Людмил и Камелия се оженили през 2005 г. Двамата не са подавали документи за развод, но според свидетели жената е настоявала да се разделят.

През последния месец няма информация в семейството да е имало домашно насилие.  Установено е също така, че от 2015 г. до момента няма данни за постъпили сигнали за заплахи. Людмил е имал криминална регистрация за хулиганство, а за последно се е препитавал като багерист.

Разследващите са категорични, че убийството е извършено от ревност.

След убийството, Ботевград осъмна и със самоубийство. Пред TrafficNews говорят съседите ВИДЕОЗа хората в града това е огромна трагедия, виждали семейството, но не знаели за проблеми