"Димитър не е търсел Симона, тя му е позвънила и го извикала да се видят в училището. Там обаче го чакали двама криминално проявени мъже. Единият се казва Красимир, по прякор Бахура. Той го е нападнал, тогава Димитър го намушкал. В този момент навън изскочила Симона, Димитър намушкал и нея. Той вече не е бил на себе си. Въобще не помни, че училищната психоложка също е ранена", това е разказал Генчо Генчев, баща на убиеца на 15-годишанта Симона Димитър, пред 24 часа. Възрастният мъж признава, че синът му има някакви психически отклонения, но твърди, че във фаталния 6 ноември синът му чакал автобуса, за да се прибира, когато Симона му е позвънила да се видят.

"Съпричастен съм към мъката на родителите на Симона, аз също имам две дъщери, но казвам истината", сподели още съсипаният от мъка Генчо. Междувременно стана ясно, че специалисти от Варна ще изготвят комплексна психиатрична експертиза на 28-годишния Димитър Генчев. От вестника са научили, че Димитър е бил наблюдаван от специалистите в продължение на 20 дни и само преди седмица отново е върнат в ареста в Сливен. Варненските специалисти ще трябва да се произнесат за психичното състояние на младия мъж и дали той ще може да бъде съден за ужасното си деяние.

15-годишната Симона Великова бе наръгана с нож-пеперуда на 5 места в двора на търговската гимназия в Сливен, където учела. Драмата, разтърсила цяла България, се разигра в ранния следобед на 6 ноември пред търговската гимназия в квартал "Сините камъни". Приятелките на Мони са единодушни, че тя никога не е имала връзка с убиеца си. Той обаче я познавал от малка и бил болезнено влюбен в нея, дори си направил огромна татуировка на гърба с нейното име.

Според близки до убитото момиче 28-годишният Красимир, който живее на крачка от гимназията, най-вероятно е бил повикан от нея за помощ. След намушкването животът му е бил на косъм, но той вече се възстановява вкъщи.

Още новини четете ТУК

tns.bg