Двама цигани на 15 и 18 г. убиха с юмруци и ритници мъж на 64 години, защото им направил забележка да не обиждат група непознати жени. Трагедията се разигра в центъра на Правец в петък вечерта. Възмутени от жестокостта на младежите, местните хора започнаха подписка, с която искат най-тежко наказание за невръстните убийци. До ранния следобед в нея се подписали над 100 души.

Сигналът, че мъж лежи, облян в кръв, до новата детска площадка в центъра на града, бил подаден около 18,40 ч на тел. 112, казаха от областната дирекция на МВР-София.

На място пристигнали екипи на полицията от РУ-Правец и на Бърза помощ. Те заварили мъжа мъртъв. Униформените разбрали, че той починал за минути от жесток побой.

Полицаите изяснили, че повод за боя била забележка, която направил на четирима младежи. Мъжът се възмутил, че обиждали и подмятали неприлични думи на няколко жени, които минали покрай тях. Жените не им обърнали внимание и си продължили по пътя. Мъжът обаче се подразнил от хулиганското поведение. Тогава младежите налетели с юмруци върху него го смлели от бой.

Още същата вечер били задържани четирима. В хода на разследването станало ясно, че убийците са двама от тях. Според местни сайтове те били цигани. Биячите са обвинени за убийство. Те са задържани за 72 часа. Софийската окръжна прокуратура ще поиска постоянен арест.

Името на убития е Стоян Николов, съобщиха местни сайтове. Мъжът бил от Козлодуй, но преди няколко години си купил къща в Правец и се пренесъл със семейството си.

TrafficNews.bg