Двама са задържани за оказване на съпротива и нападение над полицейски служители във Велинград. Случката се разиграла снощи около 22.30ч. на една от улиците в квартал „Анезица”. Полицейски автопатрул извършвал проверки на водачи на моторни превозни средства в квартала. Униформените спрели лек автомобил „Ауди”, управляван от 27-годишен жител на квартала. Заедно с него пътувал брат му на 30 години и техен приятел от Гърмен.

Още в началото на проверката органите на реда усетили мирис на алкохол идващ от возилото и неадекватното поведение на шофьора. Поради тази причина те решили да извършат алкотест на водача. Виждайки намеренията им тримата мъже изскочили от автомобила и се разбягали. Полицаите тръгнали след двама от тях и успели да ги настигнат. Точно тогава група от няколко мъже пресрещнали органите на реда с цел да осуетят задържането на съкварталците си и да се саморазправят в униформените.

Единият от полицейските служители бил ударен с дървен прът в гърба и рамото, а неговия съекипник отнесъл удар със стъклена бутилка в областта на главата. Ситуацията бързо се усложнила и за да озаптят тълпата двамата полицаи стреляли предупредително във въздуха със служебното си оръжие. Междувременно на мястото пристигнали подкрепления от полицейското управление в курорта. Предприето е издирване на нападателите и не след дълго двамата братя били задържани в ареста.

Предстои задържане и на третия мъж от леката кола. Водачът на „Ауди”-то е тестван с „дрегер” и пробата на уреда отчела 1.57 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. Двамата полицаи са прегледани от екип на „Спешна помощ”, за радост нямат сериозни травми и наранявания. По случая са образувани полицейски производства, уведомена е Районната прокуратура във Велинград. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg