Триото от пловдивската пералня на пари остават в ареста, предаде репортер на TNS.bg. Съдът повръди мерките „Задържане под стража на на Александър Александров на 35 г., Стефан Стефанов на 24 г. и  Анатолий Хунев на 24 г.,  които са привлечени като обвиняеми за опит за изпиране на пари.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо тях. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

Гледането на мярката на тримата перачи на пари в Пловдивския апелативен съд се разгледа при закрити врати. Това се наложи, защото по делото са използвани СРС-та.

Тримата са от групата на 14-те арестувани, които от клонове на различни банки са изтеглили в брой над 2 млн. евро. Мащабната схема бе разкрита при съвместна акция на полицията, ДАНС и прокуратурата.

В момента се разследват около 20 български фирми, на които са запорирани и банковите сметки. Ощетените чужди фирми са 10 на брой – те са от Франция и още 5 европейски страни.

Още новини ТУК

TNS.bg