Три опита за домови кражби са били предотвратени през почивните дни, след  намеса на служителите на реда. Късно вечерта в събота дежурен патрул на Шесто районно реагирал на съобщение, че мъж е влязъл противозаконно през прозорец на жилище на ул. „Архитект Камен Петков“. На място полицаите заловили 49-годишния извършител, с криминалистични регистрации и присъди.

В неделя по обяд екип на Четвърто РУ бил насочен към подобно съобщение – в пресечка на ул. „Славянска“ бил забелязан мъж да разбива прозорец на тераса на къща,  чийто обитатели в момента отсъствали. В дома униформените арестували техен 35-годишен познайник, който се подготвял да изнесе кафемашина, ръчен часовник, два мобилни телефона, бормашина и ъглошлайф.

Същата вечер, минути преди полунощ,  идентични действия предприели и  колегите им от Стамболийски спрямо 39-годишен мъж, влязъл противозаконно на чужд адрес с намерение да краде. Срещу тримата извършители са образувани бързи производства.  

Междувременно автори на взломна кражба са разкрити от криминалисти на Четвърто районно в Пловдив. Работата започнала по сигнал, че на бул. „Шести септември“ неизвестни разбили вендинг автомат и задигнали козметични продукти за около 150 лева. При организираните оперативни и издривателни действия в районното управление са задържани двама мъже от града, на 26 и 33 години.

Те са направили самопризнания за стореното, а част от откраднатите стоки са иззети и приобщени към материалите по образуваното досъдебно производство.

След предприети бързи действия карловски полицаи установиха извършители на кражба на земеделска продукция. Вчера в районното управление се оплакал собственик на селскостопански имот край село Христо Даново, че част от пресните картофи, които отглежда, са извадени без негово знание.

Потърпевшият посочил, че посегателството най-вероятно е станало в два поредни дни в края на миналата седмица. Като заподозрени по случая са 24-годишен мъж и 21-годишна жена, срещу които е образувана проверка.