Вчерашният ден, в който рокерите посрещнаха Първа пролет, беше белязан за съжаление и с три катастрофи на мотористи. 

Около 12 часа в района на мелница на пътя между Асеновград и Смолян мотоциклет “Кавазаки” се движел с несъобразена скорост, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в мантинела. Медицинска помощ е оказана на 26-годишния неправоспособен водач от Калояново, който е с контузни рани по краката. Няма данни за употреба на алкохол. 

Час по-рано, на кръстовище между ул. “Гладстон” и ул. “Преслав” в Пловдив се сблъснаха мотоциклет “Сузуки” и лек автомобил “Мерцедес”, за което ви информирах ме още вчера. След прегледи в болница за домашно лечение със счупен лакът е освободен 34-годишен първомаец, който управлявал мотора. Той и водачът на колата, на 31 години от Пловдив, са тествани с дрегер за алкохол, резултатите са отрицателни. Работата по изясняване на причините за катастрофата продължава. 

Същия ден, след 17.20 часа, в град Баня 32-годишен местен жител загубил контрол над управлявания мотоциклет “Ямаха” и паднал на пътното платно. Мъжът е настанен в болница със счупени крак и ръка. Алкохолната му проба е отрицателна. 

Още новини четете ТУК

TNS.bg