Двама младежи и 18-годишна девойка бяха задържани, след като отвлекли наркоман, за да го принудят да даде показания в полза на техен приятел. Тримата прекараха 72 часа в ареста, след като по време на разпита в полицията, измамата била разкрита и наркоманът признал за схемата. 

Арестите са продължение на операцията от миналата седмица, когато ченгетата задържаха трима с наркотици в квартира на бул. "Шести септември" , близо до сградата на съда. При претърсване в жилището на 23-годишен младеж от Варна разследващите открили и иззели 126,78 грама марихуана. Ден по-рано в лек автомобил „Форд”, управляван от друг пловдивчанин на същата възраст, те намерили 0,79 грама марихуана. Същия наркотик – 0,85 грама, иззели и при предприети процесуални и следствени действия от квартирата на 22-годишен мъж от Русе.Тримата младежи са известни на органите на реда. 

Единият от задържаните при акцията е Кристиян Атанасов - бултрасът, който миналата година остана без ръка, след като по самоделка откъсна китката му. Инцидентът станал докато Кристиян се подготвял за дербито  Локо Пд - Ботев, правейки миниумка. бомбата обаче избухнала в ръцете му. Лекарите така и не успяха да спясят ръката му и той остана инвалид. 

Кристиян и преди е  регистран в полицията за притежание на наркотиции. След ареста приятелката му Любка решила, че трябва да го измъкне на всяка цена от ареста и измислила пъклен план. Той предвиждал друг младеж да отиде в полицията и да направи самопризнания, че дрогата в колата е била негова. За целта Любка заедно с двама приятели на Кристиян - Сони и Никола,  подмамили познат наркоман, качили го в един фиат и му казали , какви показания да даде пред полицията. Заплашили го, че ако не изпълни това което искат, ще има сериозни проблеми. Младежът отишъл в Четвърто районно и се "предал", заявявайки, че дрогата в колата била негова. Криминалистите обаче не се хванали на въдицата, тъй като в показанията му имало много пропуски и веднага разкрили измамата. Като разбрал, че сценарият е разкрит, зависимият направил пълни самопризнания, което станало причина за ареста на тримата. 

По случая е образувано досъдебно производство, а на тримата са повдигнати обвинения по член 143 от НК за принуда. Освободени са под гаранция от 300 лева на човек. Кристиян Атанасов също е освободен от ареста. 

НЕНАУЧЕН УРОК

След инцидента с бомбичката, Кристиян бе приет в ортопедията на УМБАЛ "Свети Георги", където лекарите ампутираха ръката му. След операцията неговите приятели от фенклуба започнаха кампания за набиране на средства за закупуване на модерна протеза. 

Те излязоха със следния апел:

Скъпи ботевисти, преди няколко месеца една грешка промени завинаги живота на едно младо момче. Става въпрос за Кристиян. Да, мнозина от вас сигурно са го осъдили заради това, което се случи с него, но кой е безгрешен? Нима всеки един от вас не е допускал грешки през живота си? Тази негова грешка ще му тежи цял живот,ще бъде и обица на ухото за всеки един от нас.   Но Кристиян живее с "жълто-черната" идея още от дете. Това момче е израснало на Колежа с мъките и радостите, които ни е поднасял любимия ни "Ботев".   Той е наш брат. Ето защо подемаме благотворителна кампания, която да подпомогне сложна операция за поставяне на протеза в чужбина. Ние знаем,че необходимата сума от 150 000 лева е непосилна за нас, но ще помогнем с каквото можем, както бихме помогнали на всеки един от огромното "жълто-чернo" семейство.

За съжаление урокът, който е получил Кристиян, явно е останал ненаучен. 

TrafficNews.bg