Вчера по обяд, след като свещеникът се прибрал у дома за да обядва и тръгнал за работа, трима души с качулки и тъмни очила го нападат в центъра на Стара Загора. Единият от тях го ударил по гърба, последвал и втори удар и ритници.Свещеникът започнал да вика за помощ. Той няма обяснение какъв е мотивът. Обяснява си случилото се с предположението, че са го объркали с друг човек.

"Веднага първото, което ми дойде на ума беше, че са объркали човека, затова почнах да крещя: "Не съм аз, не съм аз, объркахте ме и когато се извъртях с лице към тях те наистина спряха и побягнаха. Мобилният ми телефон беше на земята, портфейлът ми също беше на земята те ги подритнаха към мен, което значи, че не е цел обир.", каза сещенодякон Цветан Иванов. Той заяви, че прощава на нападелите си. Той е на мнение, че няма как да накараш дори един човек, който е сгрешил, да се поправи с насилие.

"Надявам се понеже стана близо до обществени сгради да има записи на камерите и в записите да се види. Аз също се интересувам кои са тези хора,бпоне да ги питам защо и да им кажа лично, че им прощавам." каза още Иванов. Той е настанен в Неврохирургичното отделение с 12 шева на главата, счупен пръст на ръката и комоцио. 

По случая се води разследване.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg