„Трима мъже влязоха в дома ми и ме биха на почивки. Опитаха се да заключат приятелката ми, обиждаха и двама ни”.

Това разказа пред камерата на TrafficNews.bg Любомир Йорданов /32/ от Карлово. Инцидентът станал на 28 февруари в жилището на строителя, на ул. „Дъбенско шосе”. Йорданов е подготвил жалба, която да внесе в пловдивската прокуратура, тъй като в нощта на боя, отношението на дежурния полицай към него било тенденциозно.

В събота Любомир се прибрал от работа, изпил една бира и си легнал. „Бях много уморен, цял ден бях на обекта”, спомня си той.

Приятелката му Даниела, с която живее на семейни начала от 4 години, също си била в къщи и гледала телевизия. Отворила след настоятелно звънене на входната врата. Трима мъже, които тя познавала, я изблъскали и влезли в стаята, в която Любомир спял.

„Първо са ми говорили нещо, но аз не съм се събудил, после ме повлякоха към спалнята. Тогава вече се стреснах. Единият ме държеше за ръцете, а другите два ме налагаха.  Биеха ме на почивки.  Даниел Дренчев - Дефото ме държеше за ръцете. Той не ме е удрял.  Биеха ме Мирослав Тодоров и Стоян Захариев.  Стоян взе една пачка ламинат и ме удари с нея по рамото. От болка съм загубил съзнание и съм паднал на земята. Вече пети ден не мога да си движа дясната ръка”, разказа Любомир пред TrafficNews.bg.

ВИДЕО с Любомир - ВИЖТЕ ТУК

Според него само писъците на Даниела са подплашили гамените, които са го оставили да лежи целия в кръв и изчезнали. „бяха или пияни или дрогирани. Абсолютно неадекватни” разказва потърпевшия.

Той се обадил на 112 и на място дошъл патрул. „Ходих до болницата, а след това и в районното. Дежурният там се държеше много странно. Каза ми да подам жалба, обаче заяви, че сигурно аз съм си го търсил. Затова реших да подам жалба директно в Пловдив. Не знам тук кой какви връзки ще изкара”, коментира Йорданов.

През почивните дни обаче той не могъл дори медицинско да си извади, едва днес събрал необходимите документи.

Според Любомир причината за побоя е отмъщение.

„Познавам и тримата, но не са ми приятели. Не сме се карали, с Мирослав дори през деня бяхме заедно. Смятам, че в дъното на интригата е Стоян – той ги е подкокоросал”, подозира строителя.

Друга причина за побоя според него може да е приятелката му Даниела, тъй като докато той работел в чужбина, често я притеснявали от непознати номера в късните часове на нощта.

„Надявам се полицията да установи причината и да предотврати по-нататъшни нападения. Страхувам се, че побоят може да се повтори, а Даниела е в шок. Страхува се да замръкне навън”, категоричен е Йорданов.

ВИДЕО с Любомир - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg