Над 43 грама марихуана и прекурсори за производство на метамфетамин, са иззели при спецакция служителите от отдел „Криминална полиция” в пловдивско село. 

Сухата зелена листна маса, различни вещества и принадлежности, предназначени за производство на дрога, са открити при претърсвания на два адреса на територията на Пловдив и един в хасковска област. Криминалистите са заловили двама мъже- Стоил Атанасов, Стефан Гешев и 19- годишната Мария Василева по прякор Маша в един от имотите, който се намира извън града, научи TrafficNews.

Стефан Гешев е осъждан многократно и е  познайник на полицията още от 2008 година, когато той и брат му Николай Гешев са заловени в Хасково за разпространение на наркотици.

С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор тримата са привлечени като обвиняеми Срокът на задържане на мъжете е удължен до 72 часа, а на младата жена е наложена мярка „подписка”.  На иззетите вещества са назначени експертизи. Работата по  изясняване на всички факти и обстоятелства  около престъпната дейност на задържаните продължава  под наблюдението на прокуратурата.

Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Стефан Гешев 

 

Стоил Атанасов

 Мария Василева