„Поведението на Петров не е продиктувано от умисъла да изчезне или да се укрие, а от поведението на полицаите. Нарушени са му гражданските права. Униформените са искали да провеждат с него беседа, но преди да е му е повдигнато обвинение и докато е бил с 24 часова полицейска мярка”, това заяви адвокатът на арестанта беглец Васил Костадинов.

За малкото време, в което се е срещал с клиента си, разговорът е бил насочен към заседанието днес, а не към бягството. И все пак Петър Петров е споделил, че го е било страх.

Днес адвокат Костадинов помоли съда да наложи мярка за неотклонение „домашен арест” спрямо клиента си. Като причини за това той изтъкна здравословното състояние на Петър. Преди година в Италия същият е претърпял тежка катастрофа и му е правена операция. Медиците са му поставели пластини на прешлените и поради тази причина Петров трябва да спи на специални матраци и легла.

Разбира се тези мотиви бяха оборени от представителя на държавното обвинение.

„Имайки предвид последните му действия, здравето му е цветущо. Как може да те боли и в същото време да скочиш от втория етаж на полицейско управление, да бягаш и два дена да се укриеш”, заяви прокурор Светлозар Чераджийски.

Според адвоката, Петров е имал наркотици, но не с цел разпространение.Свидетелите по настоящото дело са приятели на подсъдимия и заедно са употребявали, като той им давал без пари марихуана.

„Искам домашен арест или по-леко наказание", бяха единствените думи на 26-годишния арестант.

В крайна сметка съдът реши да остави без уважение молбата на Петър Петров за по лека мярка за неотклонение. Според магистратите са налице всички предпоставки за взимане на такава мярка. Доказано е авторството на деянието. При претърсване на квартирата на мъжа са открити две торби марихуана. Петър дори сам признал за дрогата.

На второ място опасността да се укрие е мотивирана с факта, че само ден след като е бил задържан, арестантът е избягал по най-дръзкия начин – чрез заблуда и лъжа. Петров няма адресна регистрация в Пловдив, преди дни хазайнът му е прекратил договора за наем.

На последно място опасността да извърши друго престъпление. Само за три дни Петър Петров е извършил три престъпления. Както TrafficNews.bg съобщи, ден преди да бъде задържан в Пловдив, арестантът е бил заловен с различни видове дрога на паркинга на Какао бийч. В Несебър срещу него е започнато бързо производство. През март му е наложено наказание условна присъда за държане и пласиране на наркотици, а днес е започнато досъдебно производство за бягство от ареста в Пловдив.

Арестантът беглец спипан с наркотици на Какао бийч ден преди ареста в Пловдив ОБНОВЕНАПетър Петров пристигна в съда с майка си