Съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 27-годишен мъж, който пребил млада жена и я принудил да му направи фелацио. Милен Г. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за причиняване на  средна телесна повреда.

На 12 ноември, около 01:30 часа, в нощно заведение в Стара Загора, обвиняемият се запознал с 24-годишна жена. Около 6 часа сутринта той и двама негови  приятели предложили на жената да я откарат до дома й. Тя се съгласила и се качила в автомобила на обвиняемия, управляван от негов приятел. Вместо в дома й пострадалата била откарана на безлюдно място в парк „Митрополит Методи Кусев“, където Милен поискал тя да му направи фелацио. Пострадалата отказала категорично, което ядосало мъжа.

Той насила я извадил от паркирания автомобил и й нанесъл побой, вследствие на който жената получила множество травматични увреждания – прорезни рани в областта на лицето и счупване на левия крак. Обвиняемият и приятелите му изоставили пострадалата в безпомощно състояние и избягали от местопрестъплението. По-късно пострадалата успяла да се придвижи до пътя, водещ до МБАЛ “Тракия“, където била намерена от екип на автомобил за Спешна помощ. Пострадалата била транспортирана в болничното заведение в тежко състояние.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява, че обвиняемият е извършил престъпното деяние. Същият не е криминално проявен и до момента не е осъждан. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg